tisdag 21 november 2023

Kungliga kärlekssagor del 5

Kungliga kärlekssagor del 5


Kung Charles och drottning Camilla

Ebba Kleberg von Sydow

Storytel

2023

Del fem i Ebbas Kleberg von Sydow kungliga kärlekssagor handlar om nuvarande kung Charles och hans drottning Camilla. Hela den tragiska kärlekssagan som på ett sätt har slutat lyckligt. Åtminstone för dem. 

Jag kan inte låta bli att fundera på vad som skulle hänt om Charles och Camilla fått lov att gifta sig redan när de träffades som unga. Hur hade deras liv utvecklats, vad hade det betytt för monarkin i England. Vi hade ju inte haft William och Harry då - men det hade kanske varit några andra kungliga barn. Ja, det finns mycket att förundra sig över när det gäller det kungliga livet. 

Eftersom jag sett hela serien "The Crown" så har man ju fått pusselbitar och skrönor så kompletterar bilden. (TV-serien vill jag varmt rekommendera)

Ebba Kleberg von Sydow älskar ju kungligheter. Det framgår med all önskvärd tydlighet. Och att läsa den här boken är som att höra Ebba berätta själv. Den är "pratig". Och tyvärr är den nog AI-skriven. Eller något är det i alla fall - för det är en hel del stavfel och konstiga ord som dyker upp. 

Så vill du ha något lättläst och vill lära dig mer om kungligheter så kan jag rekommendera denna längre novell. 

PS Kan också rekommendera Ebbas pod "Monarkerna" som finns på SR.se tillsammans med Titti Schültz.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar