söndag 30 september 2018

Alla delar av dig

Alla delar av dig
Charlotta von Zweigbergk
Ordberoende förlag
2017
297 sidor

Ja, vad ska man säga... Kanske att von Zweigbergk verkar vara djupt engagerad i frågan om organdonation. Och i slutet av boken så uppmanas vi läsare att ta ställning hur vi vill göra om det skulle bli aktuellt med organdonation och också prata med våra anhöriga om detta.
Och det är bra - frågan behöver absolut lyftas och det är viktigt.

Men själva boken - nja.. den imponerade inte av mig. Engagemanget i frågan lyste igenom och historien kändes mest påklistrad.

Det är Simon som är psykolog och forskare som har bjudit ett antal människor med ut på en ö långt ut i Stockholms skärgård, för att göra intervjuer och ha diskussioner. Alla dessa människor är transplanterade ungefär samtidigt, med olika organ. Hans forskning handlar om hur man ser på sin transplantation och hur det har påverkat livet.

De ska tillbringa ett dygn tillsammans och ingen av de deltagande känner varandra. Men det är något konstigt med Simon och han verkar inte må riktigt bra. Och deltagarna har också med sig olika problem som kommer upp i dagen under helgen.

För mig håller inte historien - men det var en intressant idé. Men lite för mycket quick-fix på slutet som landade platt hos mig.

Jag skulle inte rekommendera den faktiskt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar