torsdag 15 februari 2018

Husdjuret

Husdjuret
HusdjuretCamilla Grebe
Wahlström och Widstrand
2017
Uppläsare Katarina Ewerlöf
Serie: Flickorna och mörkret 

Detta är en fristående fortsättning på "Älskaren från huvudkontoret". Jag skulle nog säga att den här faktiskt är mycket mer spännande.

Vi möter återigen Peter och Hanne, som nu blivit ett par. Men de har Hannes sjukdom att ta hänsyn till.

Utredningsgruppen kallas till den lilla orten Ormberg, där man finner ett nytt lik. Och sedan gammalt finns det ett ouppklarat fall med en död flicka. Och sen visar sig dessa två vara släkt.

Utredningsgruppen har kompletterats med en ny polis, Malin, som får följa med eftersom hon kommer från trakten och känner till förhållandena. Det var också hon som, för många år sedan, hittade det första liket.

Peter och Hanne dyker inte upp efter helgen, och sen plötsligt kommer Hanne tillbaka, förvirrad och med minnesförlust. Peter är helt borta. Så förutom att försöka lösa mordet så letar poliserna efter sin kollega.

Denna historia var otroligt intressant och hade många olika vändningar och ingångar än man kunde tro. Och upplösningen byter helt inriktning.

Jag kan verkligen rekommendera den här deckaren för läsning. Spänningen är på topp och den är svår att lägga ifrån sig. Även om jag lyssnade på den och det var Katarina Ewerlöf som var uppläsare (vilket jag hade lite svårt för i den förra boken). Det funkade som sagt bättre den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar