lördag 3 oktober 2015

Solsvärta

SolsvärtaSolsvärta
Marianne Cedervall
Natur och kultur
275 sidor
2014 

Mirjam och Hervor går mot ytterligare äventyr. Det är sommar, men Mirjam lämnar Gotland och följer med sin älskade Calle till Västerås där han ska hjälpa till att placera ut tre utrotningshotade pilgrimsfalkar. Mirjam vikarierar på vårdcentralen.

Projektet med pilgrimsfalkarna är både älskat och hatat - pilgrimsfalkarna är rovdjur som äter andra fåglar och då är bland annat duvorna hotade. Och i Västerås finns det flera duvslag med brevduvor.

Hervor i sin ända får en syn och blir plötsligt också intresserad av brevduvor. Och sin gamla barndomsvän Satu - som hon inte sett på många, många år. Det för Hervor på en resa ner genom Europa och sedan till Västerås.

Som vanligt för Marianne Cedervall oss med fast hand genom Mirjam och Hervors äventyr. De två handfasta damerna med sina synska förmågor och näsa för äventyr får möta glädje och sorg den här sommaren. Det märks att Cedervall är påläst i de ämnen hon skriver om och vill gärna dela med sig av sin kunskap.

Det här är en feelgood-roman med svarta inslag. Men trots tragiska händelser så lyser omsorgen och värmen igenom på varje sida.

Vill du ha en lättläst bok om två härliga tanter, spänning och lite kriminalgåtor, så kan jag verkligen rekommendera Marianne Cedervalls böcker om Hervor och Mirjam. Solsvärtan är inget undantag.
Detta är den femte boken om Hervor och Mirjam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar