måndag 7 september 2015

All inclusive

All inclusiveAll inclusive
Hans Gunnarsson
Månpocket (Bonniers förlag)
2015
394 sidor

Boken börjar i Stockholm där vi möter författaren C.G. som liksom inte får till det. Ingen bok på gång, inget jobb på gång. Livet har gått i stå. Så han sätter in en liten obetydlig annons i tidningen för att få in lite pengar. Han får ett svar och där får livet en helt ny vändning.

Han blir erbjuden att åka till Guadeloupe för att skriva reportage som ska "sälja" hotellet och verksamheterna. Allt på hans uppdragsgivares bekostnad givetvis.

Boken innehåller ganska många karaktärer, som poppar upp lite här och där. Även om C.G. är romanens huvudkaraktär så skiftar huvudrollen mellan de som besöker semesterorten.

Romanen lyfter frågor som dödshjälp, familjerelationer, rasism och mord i en ganska rörig blandning.

Jag kommer att tänka på Anders de la Motte triologi "[geim], [buzz], [bubble]" som handlar om konspirationsteorier och vad som egentligen är verkligheten. Lite av detta genomsyras även i denna boken.

Den var ganska lättläst och den var ganska spännande - men inte så den griper tag egentligen. Läs den om du vill ha något ganska lättläst och lite spännande att läsa.

PS. Eftersom jag själv var i Karibien i början av året så var det mycket av de beskrivna miljöerna som kändes igen. Det var roligt. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar