lördag 6 juni 2015

Hemma i heliga rum

Hemma i heliga rumHemma i heliga rum
Mikael Mogren
Verbum
2015
143 sidor

Mikael Mogren, som numera är biskop electus i Västerås stift, har skriven en oerhört grundläggande och praktiskt bok om att känna sig hemma i heliga rum. Det vill säga, hur gör man, hur går man, vad heter det, hur planerar man, hur diskar man kärl - ja, stort som smått hanteras i den här boken.

De olika kapitlen har rubrikerna:  "Vilka är vi i gudstjänsten", "Heliga miljöer", "Vad betyder kyrkans symbolspråk", "Hur gör vi?", "Sång och musik, dans och teater", "När jag blir vi i kyrkan" och slutligen "Att upptäcka Kristus". 

Mikael Mogren varvar fakta och information med egna erfarenheter från församlingsliv och resor och besök i andra kyrkor och sammanhang.

Allt är väldigt lättläst och praktiskt. Ibland lite väl förnumstigt kan jag tycka, men om man använder boken som underlag i diskussionen för hur vi ska fungera göra i vår församling och vårt sammanhang så är det en bra utgångspunkt.

Jag tycker absolut att boken ska användas som fortbildning för nya och gamla kyrkvärdar och gudstjänstvärdar. Även i andra grupper som på ett eller annat sätt är involverade i kyrkan och framförallt i gudstjänsten och kyrkorummet.

Provläs här>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar