torsdag 29 januari 2015

Utan personligt ansvar

Utan personligt ansvar
Utan personligt ansvarLena Andersson
Natur och kultur
220 sidor
2014

Lena Andersson fortsätter berättelsen om Ester Nilssons kärleksliv. Med samma distinkta språk, med Ester Nilssons fortsatta fåfänga önskan om att bli älskad och finna en stadig tvåsamhet.

Lena Andersson skriver och använder att fantastiskt språk. Hon drar sig inte för att använda svåra och krångliga ord - men det gör inget. Språket flyter som smör i solsken.

Historien om Ester Nilsson som återigen faller handlöst förälskad, denna gången i en gift skådespelare och utvecklar en komplicerad relation med honom är lika exakt som långdragen beskriven. Långdragen på det viset att deras förhållande pågår i över tre år, utan att egentligen komma någon vart - även om Ester Nilsson tolkar och tror att det ska bli så.

Boken skulle säkert gå att använda som guidebok, eftersom det i boken är utförliga beskrivningar om gator, restauranger och busslinjer. För en icke Stockholmare så är just den delen inte så jättekul.

Dock så är detta är en lika fascinerande bok som "Egenmäktigt förfarande". Och jag kan verkligen rekommendera den för läsning. Även om jag tror att jag blev mer tagen av den förra boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar