torsdag 20 februari 2014

Harrys sång

Harrys sång
Cliftonkrönikan
Jeffrey Archer
Damm förlag
2011
340 sidor

Harry föds strax före 1920, son till en stuveriarbetare i Bristol hamn. Pappan avlider, enligt mamman under kriget, men det förstår Harry senare att det inte stämmer.

Harry har tänkt att gå i sin faders fotspår och arbeta i hamnen tillsammans med sin morbror Stan. Men det visar sig att Harry har läshuvud och framförallt så kan han sjunga. Han får därför ett körstipendium och får gå på en fin privatskola, där han får två väldigt goda vänner, Giles Barrington och Deakins. Med deras hjälp blir livet på internatskolan lättare.

Men vad är det som hänt Harrys far egentligen? Och hur ska Harrys mamma klara av skolavgifterna? Och varför är Barringtons far Hugo så avogt inställd till Harry?

Det finns många frågor och en del svar får vi allteftersom. Genom berättelsen från Harry, hans mamma Maisie, Hugo Barrington och personer i Harrys närhet.

Det här är en släktkrönika med många olika vändningar. Den utspelar sig i engelsk överklassmiljö och engelska arbetarkvarter. Vi har hela kittet med internatskola, uniformer, uppförande och oskrivna regler. Allt är rätt så förutsägbart, men oavsett detta så är det en väldigt bra bok och lättläst, svår att släppa ifrån sig.

Jag kommer att läsa de följande delarna också. Jag rekommenderar boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar