fredag 4 september 2020

Mellan djävulen och havet

Mellan djävulen och havetMellan djävulen och havet
Maria Adolfsson
Uppläsare Angela Kovács
Widstrand och Wahlströms förlag
2020
400 sidor

Tredje delen i Doggerland-serien om Karen Eiken Hornby. Karen har två inneboende. Sin chefs dotter och en före detta uteliggare. De tre omaka personerna blir den stadga och kanske en slags familj för Karen.

Till Doggerland kommer Luna, en världsartist som är uppvuxen på Doggerlandöarna. En diva och vacker som få. Hon är där i hemlighet och ska spela in en ny skiva. Så plötsligt försvinner hon och Karen får ett uppdrag att leta upp henne, utan att avslöja att Luna är där eller att hon saknas. Luna, divan, som har för vana att ibland ta "time-out" och försvinna för att meditera eller sånt. Samtidigt börjar våldtäktsmannen härja igen, han som ger sig på kvinnor och skär sönder deras underliv med en flaska.

När Lunas telefon dyker upp och stjärnan verkar vara i säkerhet så får Karen äntligen arbeta med det andra fallet i stället.

Boken om Doggerlands-polisen och Karen Eiken Hornby är lika spännande och välskriven som de två tidigare delarna. Och uppläsaren är bra. Jag kan varmt rekommendera den här för läsning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar