onsdag 23 maj 2018

Ett oemotståndligt förslag

Ett oemotståndligt förslag (pocket)
Ett oemotståndligt förslag
Birgitta Bergin
Bokfabriken
2015
Uppläsare: Anna Maria Käll

Boken handlar om Anna Holm som är runt 30 år och bor i Kungälv. Hon har ett förhållande med sin pojkvän Jesper sedan tonåren, men de bor inte ihop utan har var sin lägenhet. Det har liksom inte blivit av. Och nu börjar alla deras vänner gifta sig och få barn. Anna är fastighetsmäklare och mycket duktig. Dessutom kommer hon snart att få en tung post inom företaget där hon arbetar.

Därför blir hon mycket förvånad när hon kallas upp till Stockholm via ett rekommenderat brev. Det visar sig att hon står som arvtagare till fem miljoner euro. Det finns dock en liten hake. Hon ska få sonen till ägaren på företaget intresserad av att engagera sig i familjeföretaget. Lyckas hon med det, utan att han förstår att det är hennes uppgift - så är pengarna hennes.

Anna vet nästan inte hur det går till eller varför hon svarar ja - men plötsligt så finner hon sig boendes i en gigantisk våning på Östermalm och har tagit på sig uppgiften att få Carl-Henrik Vansbo intresserad av familjeföretaget. Carl-Henrik som lever världens jetset-liv med fester, kvinnor och droger.

Ingen får veta varför Anna plötsligt säger upp sig från företaget hon arbetar på, varför hon plötsligt börjar arbeta i Stockholm och vad den egentliga arbetsuppgiften är - ingen vet mer än Annas bästa vän. Och förhållandet till Jesper sätts på prov.

Det här är en feel-good, en relationsroman på många nivåer. Den har många vändningar och många bottnar. Kanske lite för många ibland. Men oavsett det så är det en intressant bok som jag verkligen kan rekommendera för läsning om du är intresserad av feel-good, chick-lit. spänning och romanser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar