torsdag 16 februari 2017

Hundra omistliga ting

Hundra omistliga ting
Lucy Dillon
Bonnier Audio 2015
(2014)
Uppläsare: Anna Maria Käll

Vi möter Gina när hon upptäcker att hennes man är otrogen och deras äktenskap sedan flera år tar slut. Hon flyttar till en lägenhet och får inte på långa vägar plats med allt som hon hade i sitt gamla hem. Det blir till att prioritera. Och det gör hon hårt! Hon börjar göra en lista med hundra omistliga ting.

Dessutom får hon ett uppdrag via sin firma - det visar sig att hon ska ansvara för ombyggnaden och renoveringen av Domaregården, ett gammalt kulturmärkt hus som hon och hennes förra man hade tittat på och där hon önskade att få bo.

Vi följer Gina i nutid, men vi får också följa hennes dåtid, hennes ungdom, hennes första kärlek, och hennes sjukdom som hon gått igenom. Berättelsen böljar fram och tillbaka. Dessutom blir Gina med hund på grund av olika omständigheter.

Boken är lättläst och det är en spännande och romantisk historia. En feel-good-historia med ett djup som är lättläst. Jag kan verkligen rekommendera den om man vill läsa en romantisk historia med lite djupare koppling.

(Jag retar mig bara på en sak. Uppläsaren läser "grejor" istället för "grejer". Men när vi kollar upp detta i Svenska akademins ordbok så visar det sig att man kan använda båda varianterna. Men jag tycker det låter konstigt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar