måndag 27 april 2015

Tigerporten

Tigerporten
Christina Courtneay
EA förlag AB
2010
353 sidor

Året är 1732 och Jess har just fått komma tillbaka till hemmet i Göteborg efter att ha varit "förvisad" till Småland i nära ett år, efter ett frieri som hennes styvfar bryskt avvisat. Hemma möter hon sin styvfar (som skickade iväg henne) som nu driver företaget som Jess far lämnade efter sig när han dog. Modern har fullt sjå med Jess två små halvbröder.

Jess förstår att det är något som inte riktigt stämmer, men hon har ingen handlingsfrihet alls att söka eller fråga sig fram.

Samtidigt i Skottland vinner Killian Kinross ett stort skepp när han spelar på tärning. Men hans farfar och hans kusin är inte nöjda med hans levende. Egentligen är Killian arvtagare till hela släktförmögenheten, men farfadern är arg och Killians kusin är istället den som står i tur. Och kusinen gör allt han kan för att röja Killian ur vägen.

Killian hamnar i Göteborg för att jobba för sin släkting, Jess styvfar Robert.

Detta är tiden för när det första skeppet ska gå mot Ostindien från Göteborg och Killian blir superkargörens assistent. Killian och Jess har gift sig - allt för att Jess ska kunna avslöja sin styvfars hemligheter.

Det här är upplägget på den här romantiska och historiska romanen. På många sätt mycket spännande och lättläst.

Men lite känns det som om författaren har skrivit en romantisk roman och sedan klistrat på de historiska inslagen.

Men oavsett detta så var det en lättläst och spännande roman. Det var roligt att läsa om Göteborg och om Ostindiska kompaniet. Och det är alltid roligt med romantik.

Sen såg jag att detta är första boken i en triologi. Jag kommer att läsa de kommande böckerna också.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar