tisdag 30 december 2014

Tango för vilsna själar

Tango för vilsna själar
Lucy Dillon
Bonnierpocket
2008
510 sidor

Detta är en feelgood-bok om den lilla staden Longhampton i England. Angelica har återvänt för att ta hand om sin mammas hem efter att mamman gått bort. Det var länge sedan Angelica bodde i staden, hon har varit proffsdansare och bott i både London och i USA. Men nu är hon alltså hemma igen och för att ha något att göra under tiden startar hon en danskurs i Memorial hall, den lokala samlingslokalen.

Till kursen kommer Katie och Ross, som fått rådet att göra något tillsammans av sin parterapeut. Deras äktenskap går på tomgång och kanske en gemensam aktivitet få liv i äktenskapet. Dit kommer också Lauren och hennes Chris för att öva sin bröllopsdans. De ska gifta sig till våren och allt kretsar om bröllopet - för Lauren. Även Laurens föräldrar Bridget och Frank är med. De ska betala för Laurens bröllop, vilkens vilda planer vida överstiger hennes föräldrars tillgångar.

Boken kretsar runt danskvällarna och dess deltagare och privatliv. här är kärlek, svek, intriger, lögner och lojalitet. Allt som en riktigt god roman behöver.

Det här var en lättläst och trevlig feelgood-roman med en god portion av allt som behövs. Jag kan rekommendera den för läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar