lördag 14 maj 2011

Som rosor i december


Som rosor i december
Kristin Hannah
Bonnier Pocket
2000
340 sidor


Detta är den andra boken av Kristin Hannah som jag läser. Hon har ett väldigt levande och intressant sätt att berätta i sina böcker. Att hon själv är advokat lyser igenom i de skildringar som hon ger i just det ämnet. Ofta har någon av hennes karaktärer i boken just det yrket.

Här får vi följa Annie som är en perfekt amerikansk hemmafru. Hennes man är advokat och de har ett barn som Annie har skött och curlat genom livet. Nu skall dottern åka utomlands och bo i London. Annie närmar sig de fyrtio och när paret är på hemväg från flygplatsen, där de lämnat av dottern, meddelar hennes man att han vill skiljas. Han har träffat en annan, yngre kvinna och skall bo med henne.

Hela Annies värld faller samman och hon väljer att åka tillbaka till sin hemstad och bo hos sin pappa. Där träffar hon sina gamla vänner och bland annat sin första stora kärlek Nick. Han är änkling efter att hans fru (Annies bästa vän) tagit livet av sig. Han har en sexårig dotter som slutat prata och det slutar med att Annie tar hand om henne.

Här handlar det om vad som är viktigt i livet, hur man möter varandra, vad man kan prioritera och hur man vill styra sitt liv.

Det blir ett uppvaknade på många sätt och livet är komplicerat.

Det var en bra, spännande bok och relationer och varm kärlek. Jag kan rekommendera den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar